Jump to content
Cover for Kävelevien patsaiden kaupunki
Isbn: 978-95-2741-253-4
Publisher: Icasos
Category:
Novels
Accessible since: November 2023
Narrator: Heli Lyytikäinen
Length: 12 hours 25 minutes

Audiobook

Kävelevien patsaiden kaupunki

Häikäisevän kaunis tarina ihmismielen hauraudesta ja kaiken polttavasta rakkaudesta.

Vilja rakastaa kirjoja ja työtään kirjastossa. Vapaa-ajallaan hän puurtaa Minna Canth -tutkimuksen parissa. Kirjoittamisesta ei tahdo tulla kuitenkaan mitään, koska Vilja joutuu käyttämään mielialalääkkeitä, jotka sumentavat aistit ja tylsistyttävät mielen. Kymmeneen vuoteen hän ei ole kyennyt tuntemaan todellisia tunteita, ei näkemään aitoja värejä.

Eräänä päivänä Vilja päättää vetää lääkkeet alas pöntöstä. Sen seurauksena maailma ympärillä muuttuu. Patsaat alkavat kävellä ja rakennukset kuiskia historiaa. Vilja kokee kaiken tarunomaisemmin, voimakkaammin ja elävämmin, aivan kuin joskus lapsena.

Kuvien ja vanhojen kirjoitusten avulla Vilja sukeltaa 1800-luvulle ja näkee kaiken Minna Canthin silmin.

Elämä mullistuu entisestään, kun Vilja kohtaa nuoren historian opiskelijan, Kareem Singhin. Tapahtuu jotakin, jota hän ei voinut koskaan aikaisemmin edes kuvitella tapahtuvaksi.

Kävelevien patsaiden kaupunki oli Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaana v. 2019.

"Kävelevien patsaiden kaupunki on sivumääräänsä (370s.) suuremmalta tuntuva teos, jonka jokainen rivi on ladattu täyteen tunnetta." AMMAN LUKUHETKI

"Joku minussa sanoo, että olen kohdannut savolaisen ihmeen. Kävelevien patsaiden kaupunki tuoksuu tervalta, tulelta, savulta, eroottisilta nesteltä, hieltä, testosteronilta, sairaalalta, vastapaistetulta ruisleivältä." LEENA LUMI

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone