Jump to content
Cover for Kätkössä rastaanmuna
Isbn: 978-87-2846-902-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: December 2022

E-book

Kätkössä rastaanmuna

Koskettava romaani tytöstä, joka ei sovi annettuun muottiin.

Eletään 1930-luvun loppua Pohjanmaalla. Kun yhdeksänvuotias Alma-Reetta eli Retu hyppää isovanhempiensa pappilan ikkunasta ulos, hänen hameensa hajoaa. Retu on varma, että tästä tulee sanomista – niin kuin melkein kaikesta, mitä Retu tekee. Retu tuntee olevansa vääränlainen. Tyttöjen kuuluisi käyttäytyä siivommin! Helsinkiläinen Retu vierastaa maaseudun väkeä, joka tappaa marjoja syöviä räkättirastaita ilman tunnontuskia. Retu ei kuitenkaan ole ainoa suvun musta lammas. Eno Mikael on valinnut taidemaalarin uran, ja elää erilaista elämää kuin muu suku.

Kätkössä rastaanmuna aloittaa kiehtovan tarinan Alma-Reetan elämästä menneen ajan Suomessa.Sesse Koivisto (1932–2021) oli kirjailija ja biologi. Monet Koiviston kirjat käsittelevät eläimiä ja ihmisten suhdetta niihin. Aihe oli Koivistolle omakohtainen – olihan Koiviston pitkäaikainen puoliso Ilkka Koivisto Korkeasaaren eläintarhan johtaja.

Alma-Reetta 'Retu' on nuori nainen, joka kasvaa vahvan ja dominoivan äidin varjossa. Pääseekö Retu ikinä vapaaksi sukunsa kahleista?


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone