Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ihminen turvallisuuden tekijänä
Isbn: 978-95-2345-838-3
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Ihminen turvallisuuden tekijänä

Turvallisuutta työpaikoilla on perinteisesti tarkasteltu sääntöjen, teknisten ratkaisujen, riskien ja poikkeamien kautta. Tämä on kuitenkin kapea ja kielteinenkin näkökulma, joka ei edistä työn kehittämistä. Ihmiset voivat olla turvallisuuden vahvoja lenkkejä, jotka keksivät ratkaisuja ja onnistuvat vaikeillakin hetkillä. Edellytykset onnistumiselle luodaan työpaikan toimintakulttuurin, johtamisen ja käytäntöjen avulla.

Ihminen turvallisuuden tekijänä kuvaa, miten työtä ja turvallisuutta voi suunnitella ja kehittää kokonaisvaltaisesti, osallistavasti ja ratkaisukeskeisesti. Laajempi näkökulma auttaa havaitsemaan työn piirteitä sekä ryhmän ja organisaation toimintaa niin, että työ sujuu turvallisesti ja ihmiset pysyvät hyvinvoivina.

Kirja esittelee mallin, jonka avulla jokainen voi soveltaa ja viedä eteenpäin työn sujuvaa arkea ja turvallisuutta. Mallin rinnalla esitellään runsaasti tuloksia alueen tutkimuksista ja kotimaisista hankkeista. Käytännön tapausesimerkeissä kuvataan sekä arjen työn ansoja että sitä, miten eri toimialat ovat soveltaneet kirjan oppeja ja malleja onnistuneesti.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone