Jump to content
Cover for Vasaravarvas ja rusinapulla
Isbn: 978-95-2946-945-1
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: November 2022

E-book

Vasaravarvas ja rusinapulla

PERÄKYLÄN MIEHESTÄ RAUHANTURVAAJAKSI

Tragikoominen veijaritarina Iisakista, jonka elämä pyörii maalaiskylän pienissä ympyröissä ja äijämaailmassa. Eletään Kekkosen valtakautta ja mustavalkoista aikaa.

Maailman tapahtumat ja paikalliset murheet, mukaan lukien naisen puute, käsitellään Esson baarissa. Jos Esson seminaarista ei löydy vastausta, täsmäapua antaa mielellään naapurin Sulikka.

Kylän tytöt ovat kovin ollakseen ja vertailevat pitäjän sällejä TV:n saippuasarjojen sliipattuihin tissiposkiin. Huono juttu. Erittäin huono. Tarjonta ei kohtaa kysyntää, eikä kysyntä tarjontaa. Ei lähellekään. Naapurin Kyllikki suhtautuu nihkeästi ja Martta ilkeilee taukoamatta.

Sukupuolisen elämän lisäksi Iisakkia kiinnostaisi kotipitäjän ulkopuolinen elämä. Taitaa olla syy ja seuraus. Naapurissa on ollut vierailulla musta koripalloilija ja hollantilaisia hippejä. Kansainvälistä ilmapiiriä tuovat. Iisakkia ihmetyttää, mutta samalla kiinnostaa. Olo on levoton.

Eräänä päivänä tapahtui jotakin merkillistä, mikä mullistaa Iisakin elämän. Elämälle löytyy suunta ja tarkoitus. Aurinko nousee usvasta kirkkaampana kuin koskaan. Se vauhdittaa ja sementoi suunnitelman. Peräkylän miehestä tulee salamavauhtia YK:n rauhanturvaaja. Ja melkoinen mies tuleekin.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone