Jump to content
Cover for Pako Karjalasta
Isbn: 978-87-2845-200-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: June 2022
Narrator: Juha Seppänen
Length: 4 hours 48 minutes

Audiobook

Pako Karjalasta

Ilmari Ampuja on neljävuotias lähtiessään perheensä kanssa Sortavalasta Savoon evakkoon. Perhe muuttaa väliaikaisesta kodista toiseen, ja lapsen näkökulmasta kaikki on muutenkin liikkeessä. Ilmarin havainnot tavoittavat vähitellen muuttuneen tilanteen: äidin isää ikävöivät askeleet ja sodan realiteetit. Ja kun jatkosota loppuu ja isä palaa kotiin, ei seuraakaan onnellista aikaa, vaan perhe hajoaa. Ilmari ja Tapio joutuvat sopeutumaan muutoksiin, ensin kotiseutunsa jättämiseen ja sitten vanhempiensa eroon.

Herkkä ja koskettava jatkosotakuvaus aloittaa Seppo Jääskeläisen Ilmari Ampuja -trilogian. Pako Karjalasta välittää pienen pojan näkökulman riipaisevan kirkkaasti ja tempaa lukijan Ilmarin nuoruusvuosista kertovalle, vaiheikkaalle matkalle.

Seppo Jääskeläinen (1939–2014) oli suomalainen kirjailija, joka työskenteli neljä vuosikymmentä metalliteollisuudessa. Jääskeläinen kirjoitti näytelmiä, romaaneja ja tietokirjoja, ja useat hänen teoksistaan kertovat selviytymistarinan. Hänen tietokirjansa keskittyvät kuvaamaan pääasiassa Lahtea ja Päijät-Hämeen aluetta, joka oli kirjailijan oma kotiseutu.

Koskettava sarja seuraa Karjalasta evakkoon lähtevän pienen Ilmarin varttumista jatkosodan poikkeusoloissa ja sodan jälkeen. Taidokas, historiallinen nuoruuskuvaus jättää lukijaansa viiltävän muistijäljen.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone