Jump to content
Cover for Suomalaisuuden kultainen kirja
Isbn: 978-95-2351-711-0
Publisher: Into Kustannus
Category:
Novels Society & Culture Humour
Accessible since: June 2022
Narrator: Aku Laitinen
Length: 4 hours 60 minutes

Audiobook

Suomalaisuuden kultainen kirja

Herkullinen tutkimusmatka suomeen ja suomalaisuuteen!

Miltä näyttävät Suomi ja suomalaiset puolivirolaisen ex-myymäläetsivän silmin?

Jokaisella tolkun kansalla on eepoksensa. Kalevala kertoo ontuvaa tarinaa maamme varhaisimmista vaiheista, mutta Suomalaisuuden kultainen kirja valaisee polkua tulevaan. Yli kolmekymmentä vuotta Suomessa asunut Antto Terras pukee nyt sanoiksi kaikki havaintonsa yhteisestä kotimaastamme. Sisälle näkee kuulemma parhaiten ulkopuolisena, eikä rutinoitunut kyttääjä-kirjailija tuota lukijoilleen pettymystä tälläkään kertaa.

Kirja ei jätä kiveäkään kääntämättä peuhatessaan arvojemme, uskomustemme ja normiemme parissa. Maailman onnellisimman kansan mollivoittoista elämää ei ole koskaan aikaisemmin analysoitu yhtä hauskasti!

Maantieteellinen asemamme ja historiamme vaikuttavat kuin varkain kaikkeen tekemiseemme. Tämän teoksen avulla jokainen voi ymmärtää itseään taas hiukan paremmin. Terraksen rehellisyyteen pyrkivän huumorin kautta on kätevä käsitellä myös kansallisia traumoja ja pelotella kauemmaksi menneisyyden haamut.

Kirjailija Antto Terras (s. 1973) on julkaissut aikaisemmin muun muassa Viroa ja virolaisia käsitteleviä teoksia. VIRO (sensuroimaton) ja Helsinki-Tallinn Express ovat tänään etnokoomisen kirjallisuuden klassikoita. Terraksen teoksissa asia ja huumori vuorottelevat tavalla, joka pitää lukijan jatkuvasti varpaillaan. Suomalaisuuden kultainen kirja on hänen 12. teoksensa.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone