Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Töhtitieteen naiset
Isbn: 978-95-2364-244-7
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Memoarer & Biografier Kulturhistoria Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: maj 2022

E-bok

Töhtitieteen naiset

Ilman heitä tuntisimme universumin huonommin.

Näiden naisten ansiosta olemme paremmin perillä maailmankaikkeuden mittasuhteista, tähtien koostumuksesta ja jopa pimeän aineen olemassaolosta. Valtaosa heistä on jäänyt tieteen historiassa tyystin huomiotta, ja usein naiset ovat joutuneet olemaan kahta sinnikkäämpiä saadakseen harjoittaa ammattiaan. Joskus tutkimuksen esteenä on ollut sopivan vessan puute, joskus työtä on tehty salassa, joskus naisia on värvätty vain, koska heille on voitu maksaa pienempää palkkaa kuin miehille.

Tähtitieteen naiset kertoo eri aikakausina eläneiden tutkijoiden kiehtovista elämänvaiheista ja uraauurtavasta työstä. Mukana on esimerkiksi ensimmäinen tähtitieteestä väitellyt suomalaisnainen, Liisi Oterma, joka löysi kaikkiaan 200 uutta asteroidia ja kolme komeettaa.

Kuninkaallisen tähtitieteellisen seuran jäsen Markus Hotakainen on tietokirjailija, tiedetoimittaja ja suomentaja, joka on kirjoittanut kymmeniä tähtitiedettä, avaruustutkimusta sekä tieteen historiaa käsitteleviä tietokirjoja. Hotakaiselle on myönnetty muun muassa Valtion tiedonjulkistamispalkinto.

Edellisistä teoksista sanottua:

”Hotakainen on hyvä tieteen kansantajuistaja.” Helsingin Sanomat

”Mielenkiintoista lukemista pimeneviin iltoihin, todellakin!” Kirjavinkit



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone