Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Isäni oli Mannerheim-ristin ritari
Isbn: 978-95-2382-282-5
Förlag: Docendo
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Isäni oli Mannerheim-ristin ritari

Vielä fyysisiä vammoja enemmän sodasta jäi hermopaineen aiheuttamaa henkistä kuormaa ja pahoja unia, jotka piinasivat pitkään. Kun Toivo kävi kotona päiväunille, ne saattoivat päättyä kovaan huutoon. Kun painajaiset ottivat vallan, lähelle ei uskaltanut mennä.

Ainutlaatuisessa teoksessa ääneen pääsevät kymmenen Mannerheim-ristin ritarin lapset ja lastenlapset. He kertovat, millaisia miehiä ritarit olivat luonteeltaan ja tavoiltaan. Mitä he kertoivat sodasta lapsilleen? Miten sota vaikutti heihin? Millaisen elämän he elivät?

Sota-aikana ansioitui aivan erityisellä tavalla 191 miestä. Heidät nimitettiin Mannerheim-ristin ritareiksi. Rintamalla heistä tuli sankareita, mutta sodan jälkeen monet heistä olivat kotona tavallisia suomalaisia isiä ja aviomiehiä. Ritarit ovat tunnetuimpia suomalaisia sotasankareita. Harva kuitenkaan tuntee heidän elämänvaiheitaan sodan jälkeen.

Mukana on hyvin erilaisia elämänkohtaloita Paavo Suorannan kaltaisesta kaukopartiomiehestä lentäjä Hasse Windiin ja jääkärijoukkueenjohtaja Toivo Honkaniemeen.

Ritareiden sotavaiheet käydään kattavasti läpi, ja lähdeaineistoa täydentämään on kotiarkistoista saatu todella kiinnostavia omakohtaisia sotakertomuksia. Mukana on myös harvinaisia valokuvia.

Simo Holopainen (s. 1983) on toimittaja ja tietokirjailija. Hän työskentelee Ilta-Sanomissa toimituspäällikkönä. Hän on mukana ylläpitämässä Mannerheim-ristin ritarit -säätiön suosittua Facebook-sivua, jolla on 21 000 seuraajaa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone