Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Trikkipeili
Isbn: 978-95-2351-862-9
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Litterära essäer Samhälle & politik Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Satu Paavola
Length: 12 timmar 1 minut

Ljudbok

Trikkipeili

Internetin nousu, markkinaystävällinen ihannenaiseus, kemiallinen ja uskonnollinen ekstaasi sekä hääkultti. Jia Tolentino käy yhdeksässä esseessään läpi nykykulttuuria, tulkitsee sitä omaleimaisella tyylillään ja sijoittaa itsensä lempeän huumorin saattamana osaksi sen ilmiöitä.

Tekstit muodostavat myös kirjoittajan oman kasvutarinan. Ne kertovat muun muassa lapsuudesta texasilaisen megakirkon penkeillä, nuoruudesta realityohjelman osallistujana ja aikuisuudesta osana ikäpolvea, jolle huijaamisesta on tullut periamerikkalainen hyve ja itsepetoksesta osallisuuden edellytys.

Tolentino tuottaa sivu sivun jälkeen teräviä huomioita, joiden jälkeen niin tyttökirjat, leggingsit kuin raiskausuutisointi näyttävät erilaisilta.

Jia Tolentino on yhdysvaltalainen toimittaja, joka kuuluu arvostetun The New Yorkerin toimitukseen. Trikkipeili on hänen esikoiskirjansa. Teos on noussut kansainväliseen kulttiasemaan sekä päässyt palkintoehdokkaaksi ja bestsellerlistoille. Tolentinoa on verrattu niin Joan Didioniin, Susan Sontagiin kuin Rebecca Solnitiin.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone