Jump to content
Cover for Paha maa, julma maa
Isbn: 978-87-2802-926-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: November 2021

E-book

Paha maa, julma maa

Dakotalaista Tupla-M-hevostilaa pyörittää nuorempi isäntä Mac, jonka vaimo yrittää houkutella Macia tappamaan isänsä rahan takia. Mac ei kuitenkaan taivu vaimonsa suunnitelmaan. Hänellä on sitä paitsi kaksi vanhempaa veljeä, jotka perivät tilan ennen häntä. Tilan arkea ravistelee myös hevosvarkaus, ja Mac joukkoineen päättää surmata ryhmän intiaaneja rangaistuksena varkaudesta.

Toisaalla kotinsa tulipalossa menettänyt Wild Finn Juho Helapää istuu dakotalaisessa kapakassa ja tutustuu Macin tilan pahanhajuiseen, savolaissyntyiseen renki Williin. Samalla käy ilmi, etteivät intiaanit ole olleet syyllisiä hevosvarkauteen. Pian käydään verinen taistelu siitä, kuka kolmesta veljeksestä hallitsee hevostilaa, eikä Härmän häjy Juho voi olla varmistamatta, että oikeus tapahtuu.

Tummasävyinen lännentarina Paha maa, julma maa kuuluu FinnWest-tarinasarjaan, joka kertoo historiallisista lännensankareista ja -roistoista humoristisesti ja vauhdikkaita juonenkäänteitä säästelemättä. Paha maa, julma maa -tarinan asetelma perustuu Shakespearen Macbeth -näytelmään.


Tapani Bagge (s. 1962) on monipuolinen ja tuottelias kirjailija, joka tunnetaan kovaksikeitetyistä rikosromaaneistaan. Uransa alkuvaiheilla hän kirjoitti myös lännenlukemisto FinnWestiin.


Härmän häjy Juho Kaaponpoika Helapää vahtii oikeuden toteutumista suomalaisissa lännentarinoissa. Wild Finn kohtaa seikkailuissaan niin paatuneita roistoja kuin pyssysankareitakin.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone