Jump to content
Cover for Aavelaiva
Isbn: 978-87-2694-141-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: October 2021
Narrator: Teemu Mäkinen
Length: 4 hours 15 minutes

Audiobook

Aavelaiva

Siitä lähtien, kun Turo-ukko karkoitettiin mökistään, hän on asustanut rannassa yksinään olevassa aluksessa, jota hän on pitänyt omana valtakuntanaan. Kun hän eräänä iltana palaa kalanmyyntireissulta, hän huomaa kaksi merkittävää asiaa. Ensinnäkin joku on käynyt laivassa hänen poissa ollessaan, ja toiseksi hän löytää alukseen kätketyn ruumiin. Hyistä tapausta lähtee selvittämään legendaarinen salapoliisi Klaus Karma.

Aavelaiva vuodelta 1943 on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jännitysromaani, joka ei jätä kylmäksi. Kertomuksessa seikkailee arkkitehti-salapoliisi Klaus Karma, josta on kehkeytynyt uransa aikana kauhistuttavien tapausten konkariselvittäjä.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lähtien.

Klaus Karma on älykäs ja omaperäinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hän seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone