Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Siamäk Naghianin uskomaton elämä
Isbn: 978-95-2351-772-1
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Siamäk Naghianin uskomaton elämä

Siamäk Naghian syntyi ikivanhan persialaisen kulttuurin keskelle suurperheeseen, jonka isä oli rakennusalan yrittäjä. Poika oppi tekemään töitä, mutta opiskelu, tiede, taide ja lopulta maan muuttaminen demokraattisemmaksi kiinnostivat enemmän. Vuoden 1978 vallankumouksen jälkeen hänestä tuli kuitenkin yhteiskunnallisesti epäilyttävä. Yliopistojen ovet sulkeutuivat ja kavereita alkoi kadota.

Naghian liittyi Iranin armeijaan ja lopulta nuoresta miehestä tuli Iranin ja Irakin sodan veteraani. Hänelle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin jättää rakas kotimaansa.

Siamäk Naghian saapui opiskelemaan Suomeen kielitaidottomana ja yksinäisenä vuonna 1986. Talvi oli hyytävän kylmä ja kieli mahdotonta. Ulkomaiset opiskelijat saivat olla oman onnensa ja aktiivisuutensa varassa. Työelämässä Naghian kiinnostui suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen arvoista. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 2001.

Siamäk Naghianin uskomaton elämä on kertomus rakkauden voimasta, luottamuksesta maailmassa olevaan hyvään ja ihmeellisistä vastaantulijoista. Kirjan lukija katsella suomalaista yhteiskuntaa toisenlaisesta maailmasta tulleiden ja varsin tarkkanäköisten silmien kautta. Runous punoo tarinaa yhteen kuin värikkäät villalangat persialaista matoa.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone