Jump to content
Cover for Kristiina Lauritsantytär 1: Seppele
Isbn: 978-87-2680-445-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Romance
Accessible since: July 2021

E-book

Kristiina Lauritsantytär 1: Seppele

Eletään 1300-luvun Norjassa. Kristiina Lauritsantytär syntyy varakkaaseen ja arvostettuun perheeseen. Vanhemmat ovat menettäneet kolme poikalasta, mutta Kristiina sinnittelee ja jää eloon. Kun Kristiina seitsemänvuotiaana lähtee isänsä mukaan tuntureille, tapahtuu jotain erikoista – Kristiina kohtaa haltian. Onko Kristiinassa jotakin erityistä? Miksi haltia näyttäytyi juuri hänelle?

Kun aikaa kuluu, Kristiina varttuu kauniiksi naiseksi. Vanhemmat lupaavat Kristiinan ritarille, jota Kristiina ei halua. Edessä on vakava ristiriita. Onko Kristiinan alistuttava vanhempiensa tahtoon, vai saako hän mennä naimisiin rakkaudesta?

"Kristiina Lauritsantytär 1: Seppele" aloittaa Sigrid Undsetin kuuluisan 'Kristiina Lauritsantytär' -trilogian.

Sigrid Undset (1882–1949) oli norjalainen kirjailija, joka voitti Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1928. Undset työskenteli sihteerinä ennen kirjailijanuraansa. Hän julkaisi vuosien saatossa yli kaksikymmentä kaunokirjallista teosta. Undsetin kuuluisin teos on keskiajalle sijoittuva trilogia "Kristiina Lauritsantytär".

Keskiajan Norjassa naisen asema ei ole kummoinen. Kristiina Lauritsantytär ei kuitenkaan alistu vanhempiensa tahtoon, vaan haluaa päättää omasta elämästään. Vaan vievätkö päätökset Kristiinaa aina oikeaan suuntaan?

Nobel-voittaja Sigrid Undsetin kolmiosainen "Kristiina Lauritsantytär" johdattaa lukijan 1300-luvun Norjaan.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone