Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Saatan olla väärässä
Isbn: 978-95-2364-212-6
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2021
Uppläsare: Markus Niemi
Length: 5 timmar 23 minuter

Ljudbok

Saatan olla väärässä

”Tärkein asia, jonka opin seitsemäntoista vuotta kestäneen, täysipäiväisen henkisen harjoittelun aikana, on se, että en enää usko kaikkea, mitä ajattelen. Se on minun supervoimani.”

Björn Lindeblad oli nuori ja lupaava ekonomi, mutta huomasi haluavansa elämäänsä enemmän merkitystä. Hän päätyi noviisiksi thaimaalaiseen metsäluostariin, sai munkkinimen Natthiko – ”se, jonka viisaus kasvaa” – ja vietti lähes kaksi vuosikymmentä buddhalaisissa luostareissa eri puolilla maailmaa. Kunnes tajusi, että oli aika jatkaa matkaa.

Lindeblad kertoo koskettavasti siitä, miten vaikea oli siirtyä tavalliseen arkeen ja miten se ajoi hänet masennukseen ja lamaannukseen. Perheen ja kaiken oppimansa avulla hän pääsi lopulta jaloilleen, ja hänestä tuli rakastettu luennoitsija ja meditaatio-opettaja.

Muutama vuosi sitten hän sai kuulla sairastavansa parantumatonta, nopeasti etenevää ALS-tautia. Teoksessaan Lindeblad kertoo lämpimästi ja nöyrästi siitä, mitä tähänastinen elämä – joka vääjäämättä lähenee loppuaan – on hänelle opettanut.

Saatan olla väärässä on Björn Natthiko Lindebladin viisas ja koskettava elämäntarina sekä lukijoiden ja kriitikoiden ylistämä menestysteos. Se oli Ruotsin myydyin tietokirja vuonna 2020.


”Björnin sanat ovat viisaita, syvällisen oivaltavia – kauniita ja herkkiä ja sietämättömän tuskallisia yhtä aikaa.” – Aftonbladet

”Pakahduttava, kaunis teos.” – Nyhetsmorgon

”On helppo sanoa, mistä tässä kirjassa ei ole kyse. Se ei käsittele uskontoa. Se ei kerro, miten hyvää elämää tulisi elää. Se ei yritä sanoa, mihin lukijan pitää uskoa. Se kertoo yksinkertaisesti siitä, miten suhtautua omiin ajatuksiin ja tunteisiin niin, että elämä tuntuu nautinnollisemmalta, vapaammalta, kirkkaammalta, selkeämmältä ja viisaammalta.”


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone