Jump to content
Cover for Simo Hurtta
Isbn: 978-87-2684-438-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: June 2021

E-book

Simo Hurtta

Verovouti Simon Affleck eli Simo Hurtta vastaa vain ja ainoastaan itselleen kolutessaan säälimättömästi veroja vuodesta toiseen. Apunaan hänellä ovat apurinsa, joiden saapumista kaikki pelkäävät ja kotinaan hulppea hovi, jossa häneltä ei puutu mitään. Lopulta talonpojat kuitenkin ovat saaneet tarpeeksensa verovoudin väkivallasta, jota hän harjoittaa kuninkaan nimissä ja jopa tätäkin huijaamalla. Talonpojat ottavat asian omiin käsiinsä.

Onni Palasteen historiallinen romaani Simo Hurtta on katsaus ahneuteen ja oikeudenmukaisuuteen. 1600-luvulle sijoittuvan romaanitrilogian ensimmäinen osa on ajatuksia herättävä ajankuvaus, jossa yksittäisillä teoilla voi olla kauaskantoiset vaikutukset.

Onni Palaste (s. Bovellán, 1917–2009) oli sotakirjoistaan tunnettu suomalainen kirjailija. Palaste oli sotaveteraani, joka aloitti kirjoittamisen jo rintamalla. Hän hyödynsi omia sotakokemuksiaan teoksissaan, joista tunnetuimpiin kuuluvat muun muassa Rukajärven sissit (1967) ja Suomussalmen sankarit (1979).


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone