Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Johtolanka
Isbn: 978-87-2665-820-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Johtolanka

Asentaja Vihtori Tuurna on korjailemassa sähköjohtoja myrskyn jäljiltä, kun hän tarkistaa, että hänen rahantäyteinen lompakkonsa on varmasti tallella. Koko hänen omaisuutensa on tuossa lompakossa, mikä on muillakin hyvin tiedossa. Pian hänet kuitenkin kolkataan tajuttomaksi, ja kello ja lompakko viedään. Paikalle vahingossa saapuva Konstaapeli Puranen kiinnostuu tapauksesta, etenkin kun Tuurna kertoo antavansa rikollisen kiinniottajalle ja rahojen palauttajalle palkkioksi viisi tuhatta markkaa...

"Johtolanka" on Outsiderin eli Aarne Haapakosken samannimisen jännityskokoelman nimikkotarina. Kylmääviä hahmoja ja piinaavia yllätyksiä tarjoava kokoelma sisältää myös muun muassa tarinat "Slim ryömii" ja "Aavekonekivääri".


Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone