Jump to content
Cover for Sininen paperipallo
Isbn: 978-87-2665-828-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: April 2021

E-book

Sininen paperipallo

Pariisilainen Jean Valot istuu tylsistyneenä montparnasselaisessa kahvilassa. Hän ei ole lainkaan vakuuttunut alueen viehätyksestä, vaikka hänen ystävänsä vakuutti, että alueella liikkuu vauraita turisteja, joilta on helppo pihistää arvoesineitä. Asiat saavat kuitenkin jännittävän käänteen, kun hänen viereensä kahvilassa lentää sininen paperipallo, jonka viesti ei selvästikään ole hänelle tarkoitettu. Lapusta selviää, että eräs arvokas kaulanauha on vartioimaton sinä iltana. Pitäisikö Jeanin tarttua tuumasta toimeen?

'Sininen paperipallo' on yksi Outsiderin eli Aarne Haapakosken samannimisen novellikokoelman tarinoista. Jännitysnovellien kokoelma tarjoaa seikkailua ja murhamysteereitä toiminnan ystäville.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone