Jump to content
Cover for Takapiru
Isbn: 978-91-8000-033-8
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: March 2021
Narrator: Kai Vaine
Length: 5 hours 19 minutes

Audiobook

Takapiru

Kuka pelaa merkityillä korteilla?

Pelimaailman liituraitamies ja korttihai Voitto Grön on viettämässä tuottoisaa iltaa ystävänsä tarkoin varjellussa peliluolassa, kun sisään hyökkää kolme roistoa, jotka putsaavat koko paikan pelureiden taskuja myöten. Lain ulkopuolella tapahtunut ryöstö ei juuri kiinnosta poliisia, joten Grön ottaa tutkimuksen omiin käsiinsä. Sitten yksi ryöstön todistajista, peliluolan maksullinen nainen, löytyy kotoaan murhattuna ja väkivaltatoimiston komisario Leimunkin on puututtava peliin. Varmaa on ainakin, että ryöstäjät ovat valmiita menemään pitkälle turvatakseen selustansa.

Harri Nykänen on pitkän linjan dekkaristi, jonka päähenkilöt ovat usein kadun varjoisan puolen kulkijoita, rikollisia tai muita yhteiskunnan hylkiöitä. Takapiru voitti ilmestyessään vuonna 1990 Suomen dekkariseuran myöntämän Vuoden johtolanka -palkinnon. Nykäsen tunnetuimpia henkilöhahmojaan ovat palkkatappaja Raid ja juutalainen rikoskomisario Ariel Kafka.

“Nykänen hämärtää tiukkoja oikean ja väärän rintamalinjoja, kuvaa elävästi pääkaupungin miljöötä ja höystää kerrontaansa vähäeleisellä huumorilla.” – Vuoden johtolanka -palkintolautakunnan perustelut.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone