Jump to content
Cover for Takuumies – kertomus sodasta
Isbn: 978-87-2684-557-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: February 2021
Narrator: Markus Asunta
Length: 6 hours 27 minutes

Audiobook

Takuumies – kertomus sodasta

Rivimies Esko Hirvilammi odottaa junakyytiä rintamalle joukkuetovereidensa kanssa. Juuri ennen junan lähtöä he lastaavat luvatta kyytiin myös kahvia ja soppatykin. Näin käynnistyy elämänmakuinen tarina rintaman arjesta pienine ja suurempine sattumuksineen.

Sota ja sodan arki tulevat lähelle rivimiesten kokemusten kautta. Sotilaita piinaavat muun muassa väsymys ja ruoan epätasainen saanti. Ylemmän tahon päätöksillä on suorat seuraukset olosuhteisiin. Kertomuksesta huokuu kunnioitus rivimiehiä kohtaan, eivätkä asioiden nurjat puoletkaan jää pimentoon. Miten Eskon käy, kuinka sota hänen osaltaan päättyy?

Alun perin vuonna 1996 julkaistu 'Takuumies' perustuu jatkosodassa rivimiehenä palvelleen Esko Hirvilammen muistelmiin ja muistiinpanoihin.

Suomalainen Jorma Kurvinen (1931–2002) tuli tunnetuksi Susikoira Roi -nuortenkirjasarjastaan ja sotaromaaneistaan. Ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi Kurvinen työskenteli toimittajana. Häneltä on ilmestynyt myös tietokirjoja. Kurvinen sai Valtion kirjallisuuspalkinnon kolme kertaa.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone