Jump to content
Cover for Vankilapäiväkirja - Helvetti - Osa I
Isbn: 978-87-2648-705-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography True Crime
Accessible since: January 2021

E-book

Vankilapäiväkirja - Helvetti - Osa I

"Aurinko paistaa ikkunani kaltereiden lomasta ja ulkona kesäpäivä näyttää olevan kauneimmillaan. Olen ollut vangittuna pienessä sellissäni yli puoli vuorokautta, enkä pääse ulos ennen keskipäivää: kahdeksantoista tuntia eristystä.'

Torstaina 19. heinäkuuta 2001 englantilainen kirjailija ja poliitikko Jeffrey Archer tuomitaan neljäksi vuodeksi vankilaan. Väärästä valasta tuomittu kirjailija on kuitenkin kirjailija myös seinien sisällä – ja niin Archer päättää kirjoittaa kokemuksistaan päiväkirjan.

Ensimmäiset 22 päivää ja 14 tuntia Archer viettää Belmarshin pahamaineisessa vankilassa, johon on sijoitettu osa Iso-Britannian pahamaineisimmista vangeista. Sittemmin Belmarsh on tullut suurelle yleisölle tutuksi paikkana, jossa on säilytetty muun muassa Julian Assangea.

"Vankilapäiväkirja – osa 1" keskittyy Archerin tuomion kolmeen ensimmäiseen viikkoon ja Belmarshissa vietettyyn aikaan.


Jeffrey Archer (s.1940) on englantilainen kirjailija ja poliitikko. Hänet tunnetaan erityisesti "Clifton-kronikka" -kirjasarjasta, johon kuuluu seitsemän osaa. Archer on julkaissut kymmenittäin romaaneja sekä novellikokoelmia. Hän julkaisi esikoisteoksensa "Miljoonan dollarin petos" vuonna 1976.

Kirjailija Jeffrey Archer joutui vankilaan vuonna 2001 väärästä valasta. "Vankilapäiväkirjat" ovat Archerin vahva ja jännittävä selonteko niistä kahdesta vuodesta, jotka hän suoritti nelivuotisesta tuomiostaan vankilan seinien sisällä.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone