Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sisäinen kokemus
Isbn: 978-95-2345-642-6
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Sisäinen kokemus

Sisäinen kokemus on perusteellinen ja kattava johdatus Bataillen ajatteluun ja yksi 1900-luvun ranskalaisen filosofian klassikoista. Teos yhdistää filosofisen ajattelun ja kaunokirjallisen esitystavan omaperäisellä tavalla.

Tyylillisesti ja sisällöllisesti ainutlaatuinen teos käsittelee teemoja, jotka läpäisevät Bataillen koko tuotannon: uhrausta, naurua, ei-tietoa, erotiikkaa, runoutta, mystiikkaa, ekstaasia ja hulluutta.

Sisäinen kokemus on mystinen kokemus ilman Jumalaa. Sillä ei ole kohdetta eikä kokijaa. Siksi se kyseenalaistaa sekä subjekti-objekti-muotoisen käsityksen kokemuksesta että tieteellisen maailmankuvan, jossa maailma kohdataan objekteina.

Sisäinen kokemus koostuu pitkällä aikavälillä kirjoitetuista, epäyhtenäisistä teksteistä. Sen aiheita ei Bataillen mukaan voi käsitellä perinteisin tiedollisin keinoin, joten hän kirjoittaa niistä kaunokirjallisella ja epäjärjestelmällisellä tavalla. Teosta leimaavat katkoksellisuus ja epäjatkuvuus, ja se rikkoo perinteisen kirjan muodon monin tavoin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone