Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Wilhelm Meisterin oppivuodet
Isbn: 978-87-2644-572-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Wilhelm Meisterin oppivuodet

Nuori Wilhelm Meister päätyy kauppiaaksi mutta haluaisi teatterikuuluisuudeksi. Aikuistuvalla porvarisperheen nuorukaisella on vaikeuksia sopeutua suvun ja ympäröivän yhteiskunnan odotuksiin. Melankolisen elämän tyhjyyteen löytyy iloa vain taiteesta ja luonnosta sekä ihastuksesta näyttelijätär Marianneen. Lopulta Wilhelm päätyy osaksi mystistä torniseuraa, jonka hän toivoo tuovan merkitystä ja tarjoavan vastauksia elämän suuriin kysymyksiin.

Wilhelm Meisterin oppivuodet on nähty yhtenä historian ensimmäisenä kehitysromaanina, sillä se seuraa nuoren sankarin kasvua ja kehitystä eri elämänvaiheissa. Goethe on nostanut teokseen otteita Shakespearen Hamletista, jossa kuvataan yhtä lailla kulttuurin ja henkilökohtaisen ympäristön vaikutusta yksilön kehitykseen.


Johann Wolfgang von Goethe (1749–1832) oli saksalainen runoilija, romaani- ja näytelmäkirjailija sekä tutkija, muiden muassa. Yleisneroksi luonnehdittua Goethea on pidetty saksankielisen kaunokirjallisuuden merkittävimpänä hahmona ja kansallisromantiikkaa luoneena uushumanistina. Hänen kuuluisimpiin teoksiinsa lukeutuvat traaginen Nuoren Wertherin kärsimykset sekä runomuotoinen murhenäytelmä Faust.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone