Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Itä-Ukraina
Isbn: 978-95-2382-006-7
Förlag: Docendo
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Itä-Ukraina

Kokeneet sodan asiantuntijat tuovat esille, kuinka Ukrainan sota on vaikuttanut länsimaiden ajatteluun ja Suomeen. Maamme sijainnin ja turvallisuuden näkökulmasta voidaan todeta, että Ukrainan asia on mitä suuremmassa määrin myös Suomen asia.

Ukrainan suistuminen raastavaan sotaan alkoi 2014 kohteliaiden vihreiden miesten operoinnilla Krimillä. Se muuttui pian veriseksi kamppailuksi Ukrainan tulevaisuudesta. Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien separatistien välinen sota Itä-Ukrainassa on jatkunut kuusi vuotta - kaatuneita on jo yli 13 000.

Kirja esittelee Venäjän monialaista vaikuttamista Ukrainassa ja muualla Euroopassa: poliittista ja sotilaallista horjuttamista, kyberoperaatioita ja Kremlin aktiivisia toimenpiteitä. Kyseisiä keinoja voidaan käyttää myös Suomea vastaan.
Teos kertoo myös sodan keskellä elävien ihmisten vaikeasta arjesta. Tekijät arvioivat kansainvälisiä reaktioita Ukrainan sotaan - Venäjän ja lännen vastakkainasetteluun, jolle ei ole loppua näköpiirissä.

On aika kerrata Ukrainan sodan tapahtumia ja arvioida sen seurauksia. Kirja on tarkoitettu kaikille kansainvälisestä politiikasta ja maamme turvallisuudesta kiinnostuneille.

Juha-Antero Puistola työskentelee Naton päämajan yhteistyövaraisen turvallisuuden osastolla.

Johanna Suhonen on juuri palannut kolme vuotta kestäneeltä ETYJ:n komennukselta Ukrainasta. Hänellä on omakohtaista kokemusta sotatoimialueilta Ukrainasta.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone