Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Novelleja
Isbn: 978-87-2646-855-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Noveller
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Novelleja

Kirjailija on pinteessä: paperille ei ilmesty tekstiä, ja ahdistus alkaa nostaa päätään. Apu on kuitenkin yllättävän lähellä – kun kirjailija lähtee ulos, hän kohtaa miehen lapikkaissa. Eikä lapikkaissa kulkeva mies ole kuka tahansa, vaan Ruotolaisen isäntä, jolta pulppuaa juttua kuin ehtymättömästä lähteestä. Kirjailija päättää pyytää isännän kahville – mutta pian hän on jo runsaudenpulassa miehen kanssa, jonka tarinat eivät ota loppuakseen.

"Kertomuksen aihe" on yksi hurmaavista novelleista Marko Tapion kokoelmassa. Mukana ovat myös novellit "Urakka", "Epidemia", "Heinänajopäivä", "Purkautuminen", "Sataa", "Parkkonen ja kumppanit", "Hiirisinfonia", "Tikka-Joonathan" sekä "Joulukertomus".

Marko Tapio (1924–1973), oikealta nimeltään Marko Viktor Tapper, oli suomalainen kirjailija. Tapio julkaisi esikoisteoksensa "Lasinen pyykkilauta" vuonna 1952. Hän voitti uransa aikana Valtion kirjallisuuspalkinnon sekä F.E. Sillanpään palkinnon. Kesken jäänyt Arktinen hysteria -sarja on hänen pääteoksensa. Kirjailijan työn ohella Tapio työskenteli freelancer-toimittajana sekä rakennusmiehenä.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone