Jump to content
Cover for Operaatio Kaleva – Päämajan kaukopartio-osaston isku Vienan Karjalaan
Isbn: 978-95-2300-694-2
Publisher: Atena
Category:
History
Accessible since: September 2020

E-book

Operaatio Kaleva – Päämajan kaukopartio-osaston isku Vienan Karjalaan

Vuoden 1944 maaliskuussa 189 kaukopartiomiestä suuntasi Vienan Karjalaan. Päämajan hävitysosasto Kalevan tehtävänä oli tuhota partisaanien tukikohdat vihollisen selustassa Suopassalmen, Suopasvaaran ja Jyskyjärven kylissä. 

Kaikki alkoi kuitenkin nopeasti mennä vikaan. Operaatiossa kaatui neljä miestä ja yksi jäi vangiksi, kohteet jäivät pääosin tuhoamatta.
Operaatio Kaleva kasvaa jännittävästä sotakertomuksesta sotataidon tutkimukseksi ja asettaa yksittäisen kaukopartioretken laajempaan kehykseen. Miksi operaation päämäärää ei saavutettu? Miten osastoa johdettiin? Mitä seurauksia matkalla oli?
Asiantunteva ja sotahistoriaa uudistava teos tarjoaa kriittisen katsauksen kaukopartiopataljoonan partioiden suunnitteluun ja johtamiseen sekä miesten valintaan ja koulutukseen. Teos perustuu arkisto- ja kirjallisuuslähteisiin sekä iskuun osallistuneiden veteraanien haastatteluihin. 

KTT Pekka Turunen on työskennellyt vuodesta 2008 tutkijana Maavoimien esikunnassa sekä palvellut upseerina kriisinhallintatehtävissä. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone