Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kaasukammion varjossa: suomalaiskohtaloita Stutthofin kuolemanleirillä
Isbn: 978-87-2656-242-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2020

E-bok

Kaasukammion varjossa: suomalaiskohtaloita Stutthofin kuolemanleirillä

Stutthofin keskitysleirillä natsi-Saksassa oli erityisen huono maine – vain harva selvisi paikasta elossa pois. Puolan alueella sijainneelle leirille päätyi myös suomalaisia. Veijo Johansson oli suomalainen merimies, joka joutui leirille suomalaisten ja saksalaisten yhteistyön loputtua jatkosodan aikana. Juutalainen Lily Millner puolestaan oli alun perin liettualainen, mutta päätyi sukulaissuhteiden takia asumaan Suomeen sodan jälkeen.

"Kaasukammion varjossa: suomalaiskohtaloita Stutthofin kuolemanleirillä" perustuu sekä Johanssonin ja Millnerin kauhistuttaviin kokemuksiin natsi-Saksan julmuuksista – ja kertoo myös Millnerin kokemuksen siitä, kuinka naispuolinen vartija pelasti hänet kaasukammiolta.



Oskar Reponen (1928–1997) oli suomalainen kirjailija, joka julkaisi erityisesti parapsykologisia kauhuromaaneja. Reposen tunnetuimpiin teoksiin kuuluu vuonna 1988 julkaistu "Hypnoosimurhaaja". Reponen oli koulutukseltaan voimistelunopettaja, mutta teki työuransa toimittajana. Hän kirjoitti muun muassa Helsingin Sanomiin ja Seuraan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone