Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kuolleista herännyt
Isbn: 978-87-2663-446-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Humor Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Christian Sandström
Length: 7 timmar 7 minuter

Ljudbok

Kuolleista herännyt

Jönni Lumperi on ihan tavallinen satamajätkä 1900-luvun alun Helsingissä. Lumperin elämä kuitenkin muuttuu, kun hän saa kaveriltaan lahjaksi arvan – voittoarvan! Väärinkäsityksen vuoksi hänen ystävänsä luulevat Lumperin voittaneen paljon enemmän rahaa kuin hän tosiasiassa voitti – ja niin on kunnon soppa valmis ja Lumperin elämä sekaisin.

'Kuolleista herännyt' on Algot Untolan salanimellä julkaisema humoristinen romaani, joka ilmestyi alun perin vuonna 1916.

Maiju Lassila oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä.

Maiju Lassilan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Irmari Rantamala, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu 'Tulitikkutyttö'.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone