Jump to content
Cover for Kilpakosijat
Isbn: 978-87-2630-241-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Humour
Accessible since: August 2020

E-book

Kilpakosijat

Saastamoisen Kaisa on lapseton leski, jolle on jäänyt miehen kuoleman myötä mittava omaisuus. Yllättäen sekä Sikasen perheen isä että poika ovat iskeneet silmänsä Kaisaan – vaan siitäkös melkoinen soppa syntyy!

Kumpi Sikasen miehistä saa Kaisan omakseen – vai saako kumpikaan?

"Kilpakosijat" on Algot Untolan hulvaton romaani vuodelta 1913. Romaani on sovellettu myös näytelmäksi useaan otteeseen.

Maiju Lassila oli kirjailija Algot Untolan (1868–1918) taiteilijanimi. Untola on suomalaisen kirjallisuushistorian erikoisimpia hahmoja. Hänen elämänsä oli täynnä uskomattomia käänteitä: ensin Untola työskenteli kansakouluopettajana Raahessa ja Viipurissa, mutta muutti vuonna 1900 puutavarakauppiaaksi Pietariin. Pietarissa Untola meni naimisiin, mutta erosi vaimostaan pian häiden jälkeen. Untola muutti Suomeen ja eli susiparina leskirouva Olga Jasinskin kanssa. Riidan päätteeksi Jasinski kaatoi happoa Untolan sukuelimille – ja tutkijoiden mukaan Untola julkaisi näiden tapahtumien jälkeen teoksia vain naisten nimillä.

Maiju Lassilan lisäksi Untolan tunnettuja taiteilijanimiä ovat Irmari Rantamala, Väinö Stenberg, J.I. Vatanen, Liisan-Antti ja Jussi Porilainen. Untolan kuuluisin teos on Maiju Lassila -nimellä julkaistu "Tulitikkutyttö".


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone