Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Virukset
Isbn: 978-95-2345-638-9
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

Virukset

Viruksia kammotaan ja yritetään vältellä viimeiseen saakka. Nämä bakteerejakin pienemmät näkymättömät viholliset lymyilevät ovenkahvoissa, rahoissa ja valokatkaisimissa eli kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat ja liikkuvat. Jo yksi aivastus riittää aiheuttamaan kausi-influenssan bussilliselle ihmisiä.

Yleensä nämä solujen loiset eivät aiheuta isäntäeliölleen huomattavaa haittaa. Viruksen vierailu voi kuitenkin olla tappava, kuten viime vuosikymmenten ebola-, lintuinfluenssa- ja HIV-pandemioista on opittu. Viruksia on löydetty kaikista maapallon eliöistä, ja niillä on tärkeä rooli evoluutiossa ja ekosysteemin toimimisessa. Niitä on myös opittu hyödyntämään muun muassa hyönteisten ja syöpien torjunnassa sekä geenien korjaamisessa.

Virukset vie silmiä avaavalle matkalle virusten ja virustautien kiehtovaan maailmaan. Se kertoo virusten lisääntymistavoista ja keinoista tunkeutua soluihin sekä esittelee virustautien ja virusten löytämisen historiaa. Lukija pääsee myös pohtimaan, mikä on virusten alkuperä, kannattaako rokotuksia ottaa ja voivatko virukset uhata jopa koko ihmiskunnan olemassaoloa.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone