Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hitlerin viimeinen ponnistus
Isbn: 978-87-2638-394-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Jussi Puhakka
Length: 3 timmar 0 minut

Ljudbok

Hitlerin viimeinen ponnistus


Elokuun 25. päivänä 1944 Ranskan ja Yhdysvaltain divisioonat vyöryivät Pariisiin. Väsyneille ja hikisille sotilaille annettiin suukkoja, kukkia ja viiniä ja heille ojennettiin vauvoja. Hitlerin kuvernööri oli antautunut, ja natsien punamusta hakaristilippu vaihtui trikoloriin virallisissa rakennuksissa sitä mukaa kun vapauttajat kukistivat kaupunkiin linnoittautuneita saksalaisia sotilaita.

Muu Ranska ei kuitenkaan ollut vielä vapaa, ja muualla Euroopassa sota jatkui. Varhain aamulla 16. joulukuuta helvetti oli irti Ardenneilla Belgiassa. Tuhannet tykit raivasivat tietä Saksan panssarijoukoille, jotka vyöryivät Yhdysvaltain puolustuslinjojen läpi. Hyökkäys oli Hitlerin viimeinen ponnistus. Ellei se onnistuisi, liittoutuneilla olisi tie auki Berliiniin.

MAAILMA SODASSA -kirjasarjan 8. osa seuraa ratkaisevia yhteenottoja kaikilla rintamilla syksyllä 1944 ennen Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton kilpajuoksua Berliiniin.
Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone