Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Parakki 10
Isbn: 978-95-2375-135-4
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Historia Humor
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Parakki 10

Keskitysleirillä lääkäritkin olivat kuoleman palvelijoita.

Parakki numero kymmenen oli yksi Auschwitzin keskitysleirin kammottavimmista paikoista. Siellä natsi-lääkärit tekivät julmia ihmiskokeita. Lääketieteen nimissä harjoitettiin kidutusta, jonka uhrit joutuivat kokemaan mielikuvituksemme ylittävää nöyryytystä, tuskaa ja kauhua.

Parakki 10 sijaitsi miesten leirissä, mutta sen asukkaat olivat naisia, jotka oli koottu sinne palvelemaan "eliittivankeja" prostituoituina. Näitä naisia leirin lääkärit käyttivät koekaniineina toinen toistaan barbaarisemmissa testeissä, mm. erilaisten sterilointimenetelmien kokeilussa.

Kauhujen laboratoriossa pahoinpideltiin vuosien 1943-1945 välisenä aikana noin 800 naista. Hengissä selvinneiden naisten kertomusten perusteella Lang on koonnut järkyttävän kuvauksen leirin kauhuista ja naisten elämästä Parakki 10:ssä. Hän kertoo myös, keitä olivat nämä kuoleman lääkärit, joille ihmiselämällä ei ollut merkitystä.

Hans-Joachim Lang (s. 1951) toimii journalistina ja opettaa Tübingenin yliopistossa, Saksassa. Hän on julkaissut aiemmin mm. teokset Als Christ nennen Sie mich einen Lügner (2009) ja Die Namen der Nummern (2004).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone