Jump to content
Cover for Musta härkä
Isbn: 978-87-2625-181-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels 9-12 years Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: March 2020
Narrator: Ritva-Liisa Elivuo
Length: 1 hour 33 minutes

Audiobook

Musta härkä

Perheen isä Jope on hieman eriskummallinen mies. Hän on vakuuttunut, että hänen omistamassaan härässä asuu lumottu henki. Myös perheen tytär Liisa saa osansa isänsä taikauskosta. Jope on varma, ettei Liisa ei ole ihan tavallinen tyttö, vaan suruntuoja. Olihan Liisan synnyinyönä kova ukkosilma ja myrsky, ja tyttö on muutenkin vähän outo.

Pian Liisa kuitenkin katoaa, ja Jope löytää itsensä eriskummallisesta maailmasta. Siellä hän etsii Liisaa peikkojen keskeltä – vaan mikä onkaan totta ja mikä kuvitelmaa? Ja miten lumottu härkä liittyy tarinaan?

“Musta härkä” on Maria Jotunin jännittävä ja taiantäyteinen kertomus lapsille.

Kirjailija Maria Jotuni (1880–1943) on yksi mestarillisimpia suomalaisia kirjailijoita. Hänen tunnetuin teoksensa on onnetonta avioliittoa kuvaava romaani “Huojuva talo”, joka julkaistiin vasta 20 vuotta hänen kuolemansa jälkeen.

Helsingin yliopistossa kirjallisuutta ja taidehistoriaa opiskellut Jotuni julkaisi myös näytelmiä ja novellikokoelmia. Hän käsitteli teoksissaan usein naisten asemaa ja yhteiskunnallisia epäkohtia. Jotunin tarkkanäköiset ihmiskuvaukset ihastuttavat myös 2000-luvulla.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone