Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rööperi
Isbn: 978-95-2289-389-5
Förlag: Docendo
Kategori:
Memoarer & Biografier True Crime
Tillgänglig sedan: februari 2020

E-bok

Rööperi

Legendaarinen Rööperi-kirja päivitetyin tarinoin!

Jo legendaariseksi muodostuneesta Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin Rööperi- kirjasta julkaistaan päivitetty painos. Siinä kerrotaan uusia kiinnostavia tarinoita Helsingin Punavuoren eli Rööperin alamaailmasta rikollisten ja poliisien suulla. Kirjassa on myös uusia valokuvia.

Kirjan alkuperäispainos julkaistiin vuonna 2005. Sen pohjalta tehtiin elokuva vuonna 2009. Elokuva oli vuoden katsotuin kotimainen.

Harri Nykänen (1953–2023) oli kirjailija, Helsingin Sanomien rikostoimittaja ja kustantaja. Esikoisteoksensa Kuusi katkeraa miljoonaa (1986) jälkeen Nykänen kirjoitti yli kolmekymmentä teosta, lähinnä dekkareita, mutta myös muutaman rikosaiheisen tietokirjan. Lisäksi hän kirjoitti tv-sarjoja, kuunnelmia ja yhden näytelmän. Nykäsen suosittuihin Raid-romaaneihin perustuva samanniminen 12-osainen tv-sarja on edelleen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen näytelmäsarja. Siitä on tehty myös erillinen valkokangaselokuva. Nykänen jäi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2001. Hänet on palkittu vuosina 1990 ja 2001 parhaasta jännitysromaanista Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla. Hän on ollut ehdolla myös Pohjoismaisen dekkaripalkinnon Lasiavaimen saajaksi. Kirjailijantyönsä ohessa Nykänen toimi myös kustantajana rikoskirjallisuuteen ja dekkareihin erikoistuneessa CrimeTime-kustantamossa, jonka perustajajäseniin hän kuului.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone