Jump to content
Cover for Salaperäinen ovi
Isbn: 978-87-2644-038-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: February 2020
Narrator: Panu Vauhkonen
Length: 3 hours 13 minutes

Audiobook

Salaperäinen ovi

Kauhuklassikko vailla vertaa!

Lontoon kaduilla liikkuu outo ja salaperäinen mies Mr. Hyde, joka herättää kaupunkilaisissa kauhua. Mr. Hyde talloo tunteettomasti pikkutytön, ja hänet liitetään myös selkäpiitä karmivaan murhaan. Kun Mr. Hydeä ryhdytään etsimään, häntä ei kuitenkaan löydy. Miten se on mahdollista? Ja miten Mr. Hyde liittyy arvostettuun tohtori Jekylliin?

Robert Louis Stevensonin “Salaperäinen ovi” tunnetaan myös nimellä “Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde”. Klassikon asemaan noussut teos käsittelee hyvän ja pahan kamppailua ihmismielen sisällä.

Robert Louis Stevenson (1850–1894) oli skotlantilainen kirjailija, joka tunnetaan erityisesti romaaneistaan “Tohtori Jekyll ja Mr Hyde” sekä “Aarresaari”.

Stevenson opiskeli tekniikkaa Edinburghin yliopistossa, ja hän suunnitteli jonkun aikaa majakoita. Stevenson sairasti tuberkuloosia, ja sairaalloisuutensa takia hän päätti vaihtaa opiskelualaa lakiin. Stevenson ei kuitenkaan ikinä työskennellyt lakimiehenä, vaan alkoi kirjoittaa tarinoita. Huonon terveydentilansa vuoksi Stevenson matkusti paljon, ja lopulta hän päätyi asumaan perheensä kanssa Samoalle.

Stevenson julkaisi romaanien lisäksi novelleja, runoutta, esseitä ja matkakertomuksia.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone