Jump to content
Cover for Coriolanus
Isbn: 978-87-2602-144-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: February 2020
Narrator: Christian Sandström
Length: 3 hours 58 minutes

Audiobook

Coriolanus

Lähestyvä nälänhätäkatastrofi uhkaa Roomaa ja jännitys kasvaa tavallisten roomalaisten ja Rooman aristokraattien eli patriisien välillä, koska patriisien epäillään keräävän itselleen ruokavarastoa. Rooman kaduilla vihataan erityisesti ylimielistä Caius Martiusta, joka ei pysty peittämään kansaa kohtaan tuntemaansa inhoa.
Vihollisen lähestyessä Roomaa Caius Martius osoittaa kuitenkin olevansa rohkea ja suuri kenraali ja niittää mainetta Coriolin kaupungin taistelussa ansaiten siten lisänimen Coriolanus. Hänestä tulee konsuli, joka on Rooman yksi korkeimmista viroista. Mutta hän on epävarma johtaja ja roomalaiset kääntävät hänelle selkänsä. Coriolanus siirtyy vihollisen puolelle ja aloittaa marssin kohti Roomaa.
Antonius ja Kleopatran lailla Coriolanus-tragedian uskotaan olevan yksi kahdesta viimeisestä tragediasta, jonka Shakespeare kirjoitti.

William Shakespeare (1564–1616) on kuuluisa englantilainen näytelmäkirjailija. Shakespeare jätti jälkeensä 37 näytelmää ja runsain määrin runoja. Hänen tunnetuimpia näytelmiään ovat “Romeo ja Julia”, “Hamlet”, “Macbeth” ja “Othello”. Osa tutkijoista uskoo, että Shakespeare ei kirjoittanut teoksiaan yksin vaan asialla oli kokonainen teatteriryhmä.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone