Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Minkä mitäkin Tyrolista
Isbn: 978-87-2607-151-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Minkä mitäkin Tyrolista

”Polkupyörä ja Reinin rannat – ne nyt eivät oikeastaan sovi yhteen. Yksi maailman runollisimpia ja romanttisimpia seutuja ja tuo vihoviimeisten aikain keksintö, tuo kaikista uusin kulkukapine, jonka rumuudesta ja epärunollisuudesta on niin paljon puhuttu. Pienen aasin selässä tai sukkelajalkaisen kimon rattailla, jalkaisin tai korkeintaan laivassa – siinä ne kulkuneuvot, joita esteettisen matkailijan sopii käyttää…Mutta siitä huolimatta on polkupyörä kuitenkin hyvin sopiva ja runollinenkin kulkuneuvo juuri Reinin rannoilla.”

Eletään 1900-luvun alkua. Kirjailija Juhani Aho on saapunut pitkälle matkalle Sveitsiin, Itävaltaan ja Saksaan. Takana on pitkä junamatka koti-Suomesta. Aho päättää tutustua paikallisiin nähtävyyksiin pyörän selässä, vaikka moderni kapistus on ensin aiheuttanutkin hänessä puistatusta.

Juhani Ahon “Minkä mitäkin Tyrolista” on kiinnostava kuvaus hitaasta matkustamisesta ja 1900-luvun alun Saksasta, Sveitsistä ja Itävallasta.


Juhani Aho (1861–1921) oli suomalainen kirjailija. Hän työskenteli myös toimittajana ja suomentajana.

Ahon tunnetuimpia romaaneja ovat “Juha” ja “Rautatie”. Aho oli myös ahkera kirjoittamaan novelleja, joita hän kutsui lastuiksi. Monet Ahon teoksista ovat vahvasti realistisia. Aho voitti Valtion kirjallisuuspalkinnon peräti viisi kertaa.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone