Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Agnes
Isbn: 978-87-2607-163-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Agnes

Agnes Werther saapuu vanhoille kotikonnuilleen Kuopioon. Hän on elänyt Pietarissa muutaman vuoden ja onpa hänen rakastajansa ostanut hänelle kodin Pariisista. Suomeen Agnes on palannut vieraillakseen lapsuudenystävänsä Liisin luona. Liisi elää perinteistä 1800-luvun naisen elämää. Hänellä on aviomies ja kolme pientä lasta. Liisin vaatteet ovat yhtä vaatimattomat kuin hänen elämänsäkin, kun taas Agnes on käärinyt itsensä mitä upeimpiin pukineisiin.

Agnesin saapuminen sävähdyttää koko pitäjää. Naiset ja poikamiehet kaikki kiinnittävät tähän värikkääseen naiseen huomiota. Tunnelma jopa Liisin kotona tuntuu kiristyvän Agnesin vaikutuksesta. Miten kaksi samoista oloista kasvanutta naista voivat olla niin eri tilanteissa elämässään? Ja onko erilainen elämä aina onnellisempaa?

Minna Canthin novelli Agnes tarttuu yhä ajankohtaisiin kysymyksiin naisen oikeuksista ja valinnanvapaudesta.

Minna Canth (1844–1897) oli suomalainen kirjailija, lehtinainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän kirjoitti näytelmiä, pienoisromaaneja ja novelleja.

Canth oli ensimmäinen suomenkielisiin sanomalehtiin kirjoittava nainen. Naisten asemaa hän edisti tukemalla tyttöjen koulutusta, ja hän olikin suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone