Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ayn Rand – kapitalismin valtiatar
Isbn: 978-95-2345-581-8
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Ayn Rand – kapitalismin valtiatar

Vuonna 2008 puhjennut finanssikriisi järisytti maailmantaloutta perustuksiaan myöten. Samalla se herätti kysymään, mitkä ovat kriisin syypäänä pidettyjen talousoppien moraaliset ja filosofiset perusteet. Vastausta etsivä törmää tavan takaa samaan nimeen. Kuka oli Ayn Rand?

Venäläis-yhdysvaltalainen Rand (1905-1982) teki varsinaisen uransa elokuvakäsikirjoittajana ja romaanikirjailijana mutta halusi profiloitua myös filosofina ja talousajattelijana. Individualismin nimeen vannonut Rand oli kapitalismin moraalisuuden vankkumaton puolestapuhuja, josta tuli 1950-luvulta lähtien yhdysvaltalaisen markkinaliberaalin oikeiston tärkeä taustavaikuttaja. Hän on saanut ihailijoita myös populaarikulttuurin parista.

Ayn Rand - kapitalismin valtiatar kuvaa tämän moniulotteisen ja värikkään hahmon elämäntyötä kirjailijana, filosofina ja mielipidevaikuttajana. Kartoittamalla Randin ristiriitoja herättänyttä ajattelua ja sen jälkivaikutusta teos auttaa ymmärtämään paitsi Yhdysvaltojen lähihistoriaa myös ajankohtaista poliittista ja taloudellista keskustelua Suomessa.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone