Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Missä on From?
Isbn: 978-95-2492-992-9
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Missä on From?

"Sellainen peijakkaan jämpti päällikkö tuntui olevan. Taitaapa olla kovat hommat edessä!"

Näin kirjoitti 21-vuotias Paul Einar Rafael From kihlatulleen Sirkalle ensivaikutelmistaan tultuaan syyskuussa 1939 nimetyksi marsalkka Mannerheimin henkilökohtaiseksi sotilaspalvelijaksi. Marski vaati alaisiltaan sotilaallisuutta, kellosepän tarkkuutta, tinkimättömyyttä, ahkeruutta ja luontevaa käytöstä.

Synnöve From on koonnut vanhempiensa sodanaikaisesta kirjeenvaihdosta koskettavan tarinan, joka auttaa ymmärtämään sukupolvea, jonka täytyi panna itsensä täydellisesti likoon itsenäisyytemme puolesta. Kirjan anekdoottien ja henkilökohtaisten tarinoiden kautta välittyy elävästi ajan henki ja sodan karu todellisuus.

Kun sota taas kesällä 1941 oli välittömästi uhkana, Marski ilmaisi tahtovansa Fromin takaisin palvelukseensa. "Missä on From?" marsalkka tiedusteli kenraaleiltaan. "Hänet on heti toimitettava tänne!" Päämajassa vitsailtiin, ettei sodasta tule mitään, ellei From löydy. From toki löytyi, ja Marski saattoi murahtaa, että "nyt on ainakin yksi perusasia järjestyksessä".

Einar From matkasi Marskin mukana eri puolilla rintamaa, osallistui Mannerheimin syntymäpäiville, jossa myös Adolf Hitler vieraili ja seurasi esimiestään myös Hitlerin päämajaan Rastenburgiin.

Einarin kohtalona oli kaatua 25-vuotiaana Maaselällä 21.4.1943. Tämä kirja on kunnianosoitus tyttäreltä, joka ei koskaan ehtinyt tutustua isäänsä.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone