Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vertaistuki sosiaali- ja terveysalalla
Isbn: 978-95-1885-444-2
Förlag: Tietosanoma
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Vertaistuki sosiaali- ja terveysalalla

Kun ihminen sairastuu, vammautuu tai kohtaa muun kriisin, ammattilaisten apu on usein välttämätöntä. Monessa ikävässä ja odottamattomassa tilanteessa hyötyä on myös vertaistuesta. Saman kokeneet vertaiset voivat antaa toivoa ja auttaa selviytymään.

Teos tarjoaa havainnollisen kuvan siitä, mitä vertaistuki on yksittäisen ihmisen kannalta ja miten se toimii sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatuksen kentillä. Keskeistä on ammattilaisten, vertaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö; se hyödyttää niin autettavia, auttajia kuin yhteiskuntaa.

Teoksessa nostetaan esiin myös ammattilaisten ja vertaisten yhteistyön ongelmakohtia ja pohditaan, miten yhteistyötä voisi lisätä.

YTT Irja Mikkonen ja YTT Anja Saarinen ovat kumpikin väitelleet sosiaalipolitiikan alalta, Mikkonen vertaistuesta. Mikkonen on toiminut sosiaalityöntekijänä, sosiaali- ja terveysalan opettajana sekä psykoterapeuttina ja ollut mukana useiden järjestöjen vapaaehtoistoiminnassa. Saarinen on työskennellyt tutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Hänen tutkimusaiheensa ovat liittyneet vammaisten henkilöiden kommunikaatioon, kuntoutukseen, ikääntyneiden asumiseen sekä vertaistukeen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone