Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sodan oikeussäännöt
Isbn: 978-95-1885-441-1
Förlag: Tietosanoma
Kategori:
Historia Juridik
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Sodan oikeussäännöt

Sodan oikeussäännöt on käsikirja aseellisissa selkkauksissa sovellettavasta kansainvälisestä humanitaarisesta oikeudesta. Siinä käsitellään sodan tuhoja rajoittamaan pyrkiviä sopimuksia ja tapaoikeussääntöjä sekä sitä, miten niitä pitää noudattaa käytännössä.

Kirjassa tarkastellaan sodan ja muun aseellisen selkkauksen osapuolia, taistelijoita, sotavankeja ja siviiliväestöä sekä lääkintähuoltoa ja kansainvälisiä avustusjärjestöjä. Lisäksi perehdytään erilaisiin sodankäynnin muotoihin, kuten maa-, meri- ja ilmasotaan, sekä uuteen uhkaan, kybersotaan. Myös kiellettyjä ja rajoitettuja taistelumenetelmiä ja -välineitä käydään läpi.

Kirja keskittyy nykyajan sotiin ja aseellisiin selkkauksiin. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten historian saatossa on pyritty rajoittamaan sodan tuhoja, ja esitetään näkökohtia humanitaarisesta oikeudesta Suomen kannalta.
Kirja on tarkoitettu Puolustusvoimien, pelastustoimen, kriisinhallinnan ja muiden yhteiskunnallisten tehtävien parissa toimiville sekä tietolähteeksi opettajille, journalisteille, viranomaisille ja kansalaisjärjestöille. Se soveltuu myös oppikirjaksi.

Varatuomari Juhani Parkkari toimii sotilaslakimiehenä Puolustusvoimien pääesikunnan oikeudellisella osastolla sekä Suomen Humanitaarisen Oikeuden Seura ry:n puheenjohtajana ja Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiskouluttajana. Hän on aiemmin kirjoittanut Gunnar Rosenin kanssa kirjan Sodan lait (2004).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone