Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pysy liikkuvana
Isbn: 978-95-2291-497-2
Förlag: Docendo
Kategori:
Medicin & hälsa Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Pysy liikkuvana

Liikkuva elämä supistuu. Staattiset työasennot kuormittavat yksipuolisesti. Vapaa-aikaakin vietetään istuen. Ei siis ihme, jos selkävaivat ovat suomalaisten suurin sairauspoissaolon syy. Jotakin olisi tehtävä... Ja paljon pystytään tekemäänkin!

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä ja useampaa kuin joka kolmatta eläkeläistä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten eli tule-sairaus. Työikäisille tyypillisiä tule-ongelmia ovat lanneselkäsairaudet, niskahartiaoireyhtymä ja nivelrikko. Iäkkäillä ihmisillä yleisiä ovat polven ja lonkan nivelrikko, osteoporoosi ja osteoporoottiset murtumat.

Tuki- ja liikuntaelimistö koostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, jänteistä ja lihaksista. Ne kaikki vaativat päivittäistä käyttöä ja ovat terveytemme perusta. Kipu kertoo, jos kaikki ei ole kunnossa. Useiden tule-sairauksien syntyyn ja etenemiseen voi vaikuttaa itse, vähentämällä riskitekijöitä ja tervehdyttämällä elintapoja.

Tule-oireiden kroonistumisen ehkäisemiseksi kannattaa niihin puuttua mahdollisimman varhain. Itsehoitoohjeista on silloin suurta apua. Pysy liikkuvana -kirjan opastuksella voi jokainen muuttaa elintapojaan omatoimisesti terveempään suuntaan, ja varmistaa tuki- ja liikuntaelimistönsä toimintakyky läpi elämän. Tämä kirja antaa tietoa niistä monista keinoista, mitä meillä itsellämme on käytettävissä. Arkiliikunta oikein tehtynä vie jo pitkälle.

On helpompaa ja järkevämpää ehkäistä ennalta - eikä koskaan ole liian myöhästä kuntoilla ja kuntouttaa.

Ilkka Vuori on tullut Suomessa ja kansainvälisesti tunnetuksi ”terveysliikunnan isänä” toiminnastaan liikunnan vaikutusten tutkijana ja liikunnan edistäjänä mm. professorina, UKK-instituutin ensimmäisenä johtajana ja lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä terveysja liikunta-alan järjestöissä. Vuori on julkaissut yli 400 tieteellistä artikkelia lähinnä liikuntafysiologian ja -lääketieteen alalta sekä lukuisia kirjoja. Hän on uransa aikana toiminut eri yhteyksissä asiantuntijana, muun muassa Maailman terveysjärjestölle (WHO).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone