Jump to content
Cover for Paras hävittäjä Suomelle
Isbn: 978-95-2291-639-6
Publisher: Docendo
Category:

Accessible since: May 2019

E-book

Paras hävittäjä Suomelle

Suomen merkittävin asehankinta puhuttaa

Teos esittelee Hornetin seuraajan valintaprosessin sekä viisi seuraajaehdokasta, niiden ominaisuuksia, käyttöä, sensori- ja asevalikoimaa, vahvuuksia ja heikkouksia. Kirja on tarkoitettu kaikille ilmailusta, tekniikasta ja Suomen maanpuolustuksesta kiinnostuneille.

Suomen puolustusvoimat on aloittanut Hornet-hävittäjien korvaamisprosessin, joka on kaikkien aikojen kallein ja merkittävin puolustushankinta. Hankinnassa ei ole vain lentokone, vaan hävittäjäjärjestelmä, johon kuuluu sensoreita ja aseita, joita lentäjä käyttää. Hävittäjät ovat hyvin olennainen osa Suomen puolustusta. Hankinnalla on merkittävä vaikutus Suomen koko puolustusjärjestelmän kykyyn ja uskottavuuteen ainakin 2050-luvun loppuun saakka.

Hornetien hankinta 1990-luvulla oli yksi onnistuneimmista Puolustusvoimien hankinnoista itsenäisen Suomen historiassa. Vuoden 1945 jälkeen hävittäjämme pystyivät vain ilmatilan puolustukseen, mutta Horneteissa puolustusvoimat sai hävittäjäjärjestelmän, jolla on myös kyky pommittaa maalla ja merellä olevia kohteita sekä kyky tiedusteluun, valvontaan ja johtamiseen. Puolustusvoimien kyky pommittaa jopa satojen kilometrien päähän on kokonaan Hornetien varassa.

Siivet-lehden toimittaja Pentti Perttula kirjoitti teoksen, koska yhteiskunnallisesti merkittävästä hankkeesta käytävä keskustelu ansaitsee selkeämpää tietoutta kuin tällä hetkellä on helposti saatavissa.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone