Jump to content
Cover for Opas Spinozan Etiikkaan
Isbn: 978-95-2345-571-9
Publisher: Gaudeamus
Category:
Philosophy
Accessible since: April 2019

E-book

Opas Spinozan Etiikkaan

Mitä ovat ilo ja suru? Miten vaikuttavat rakkaus ja viha? Millainen on vapaa ihminen? Miten Jumala on ymmärrettävä - ja millaista on hyvä elämä?

Opas Spinozan Etiikkaan on kansainvälisestikin erityislaatuinen kirja: vaikeana pidetyn filosofian klassikon yksityiskohtainen ja perinpohjainen selitysteos. Se auttaa ymmärtämään Benedictus de (Baruch) Spinozan teosta Etiikka (1677).

Spinozan Etiikan lähtökohtana on ääretön itseään ylläpitävä substanssi, voima, josta kaikki muu maailmassa seuraa. Voima ilmenee yhtäältä mentaalisesti - ajatteluna, tietämisenä, tahtomisena, haluina ja affekteina - ja toisaalta materiaalisesti kappaleiden liikkeinä. Etiikka on kenties filosofian historian vaikuttavin yritys yhdistää kaksi hyvin erilaista maailmankatsomusta, uskonnollinen ja tieteellinen.

Opaassa Spinozan Etiikkaan käydään läpi kaikki Etiikan peruskäsitteet, aksioomat ja propositiot alkuperäisessä järjestyksessä ja selitetään niiden merkitykset. Selkeä ja kattava Opas Spinozan Etiikkaan toimii sekä miellyttävänä lukukirjana että helppokäyttöisenä käsikirjana Etiikan lukemisen ohessa. Viimeiseksi jääneessä teoksessaan Juhani Pietarinen kokoaa yhteen laajan ja pitkäaikaisen tutkimustyönsä Spinozan filosofian parissa.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone