Jump to content
Cover for Työ leipälajina : Työhyvinvoinnin psykologiset perusteet
Isbn: 978-95-2451-671-6
Publisher: PS-kustannus
Category:
Psychology
Accessible since: March 2019

E-book

Työ leipälajina : Työhyvinvoinnin psykologiset perusteet

by
Henkinen hyvinvointi työelämässä puhututtaa paljon: Miksi jotkut jaksavat nauttia työstään, mutta toiset työ uuvuttaa? Mitä tapahtuu, kun työntekijä uupuu? Miten pätkätyöläinen jaksaa? Miksi ihmiset kaikkoavat eläkkeelle?

Kirjassa kuvataan, mitä ovat työstressi, työuupumus ja työn imu, millä tavalla persoonallisuuteen liittyvät tekijät vaikuttavat työhyvinvointiin ja millainen on hyvin toimiva työyhteisö. Teoksessa pohditaan myös työn epävarmuutta ja työttömyyttä sekä työn ja muun elämän, erityisesti perhe-elämän, yhdistämistä. Lisäksi kirjassa esitellään perusperiaatteita ja menetelmiä, joiden avulla työntekijöiden hyvinvointia voi tukea taitavan johtamisen ja työyhteisön kehittämisen sekä työterveyshuollon ja kuntoutuksen keinoin.

Kirja antaa sekä eväitä työssä jaksamiseen että työkaluja työhyvinvoinnin tutkimiseen. Teos tarjoaa vahvaa tutkimuksiin perustuvaa tietoa niille, jotka haluavat voida työssään paremmin, ja niille, jotka omassa työssään auttavat toisia jaksamaan. Kirja sopii myös työ- ja organisaatiopsykologian oppikirjaksi sekä käsikirjaksi työn hyvinvointikysymysten parissa työskenteleville työn kehittäjille, asiantuntijoille ja kouluttajille.

Tämä kirja on syntynyt pitkäjänteisen tutkimustyön tuloksena. Kirjan toimittajat ovat Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen ja perhetutkimuskeskuksen tutkijoita. He ja muut kirjoittajat edustavat monipuolisesti työ- ja organisaatiopsykologian asiantuntemusta.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone