Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vielä tänään olemme elossa
Isbn: 978-95-2312-541-4
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Romaner Humor
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Vielä tänään olemme elossa

Vielä tänään olemme elossa on toisen maailmansodan loppuun, Ranskan ja Belgian raja-alueille sijoittuva sotakertomus. Saksan armeijan sotilaan ja orvon seitsenvuotiaan juutalaistytön epätodennäköinen kohtalonyhteys uhmaa sodan raakoja lakeja.

Päähenkilö Mathias on Saksan armeijan erikoisjoukkojen sotilas, jonka tehtävä on murtautua voittoisien liittoutuneiden selustaan ja tarpeen mukaan soluttautua vihollisjoukkoihin. Siksi kaikki hänen varusteensa ovat amerikkalaista mallia. Historiallisesti kyse on operaatio Greifista, joka toteutettiin 1944-1945.

Draama alkaa, kun kymmenittäin ihmisiä tappanut Mathias ja hänen toverinsa saavat käsiinsä orvon 7-vuotiaan juutalaistytön Reneen.

Kaunis ja riipaiseva romaani yhdistää toisen maailmansodan brutaaliuden ja inhimillisen toiveikkuuden unohtumattomaksi tarinaksi, joka pitää otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Emmanuelle Pirotte on belgialainen dramaturgi, käsikirjoittaja ja taidehistorioitsija. Vielä tänään olemme elossa on hänen esikoisromaaninsa, mutta hän on ehtinyt kirjoittaa jo toisenkin romaanin De profundis, joka on dystopia ebola-epidemian jälkeisestä maailmasta. Pirotten kolmas romaani ilmestyy syksyllä 2018.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone