Jump to content
Cover for Viimeinen operaatio
Isbn: 978-95-2312-474-5
Publisher: Minerva
Category:

Accessible since: March 2019

E-book

Viimeinen operaatio

Toukokuussa 1945 Hitler on kuollut ja Kolmas valtakunta raunioina. Yksikään amerikkalaissotilas ei halua olla natseja vastaan käydyn taistelun viimeinen uhri.

Luutnantti Jack Leellä ja hänen miehillään on kuitenkin vielä yksi tehtävä: vapauttaa neljätoista ranskalaista vip-vankia SS-joukkojen vartioimasta linnasta Alpeilta. Vankien joukossa on mm. kaksi Ranskan entistä pääministeriä - Edouard Daladier ja Paul Reynaud - ja kaksi entistä asevoimien ylipäällikköä - kenraalit Maurice Gamelin ja Maxime Weygand - sekä sittemmin Nobelin rauhanpalkinnon saanut ammattiyhdistysjohtaja Leon Jouhaux.

Sikaria pureskeleva, reippaasti ryyppäävä, ronskipuheinen ja kovaotteinen Jack Lee tietää, että tehtävä on vaarallinen. Hän saa kuitenkin apua yllättävimmältä mahdolliselta taholta. Saksalainen Wehrmacht-yksikkö ilmoittautuu vapaaehtoiseksi taistelemaan amerikkalaisten rinnalla.

Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone