Jump to content
Cover for Yön ja päivän tarinoita
Isbn: 978-95-2726-962-6
Publisher: Aula & Co
Category:
Novels
Accessible since: February 2019

E-book

Yön ja päivän tarinoita

TARINOITA IHMEISTÄ JA IHMISISTÄ

Ihminen kykenee hyvään ja pahaan. Yön ja päivän tarinoissa lukija kohtaa henkilöitä, jotka elämä sysää tutun ja tuntemattoman väliin – kuin kynnykselle, josta avautuu näkymä menneeseen ja tulevaan. Muistot ja elämän risteyskohdissa tehdyt valinnat palaavat mielenrauhaa järkyttävinä kaikuina, menetykset paljastavat ihmisen perimmäisen haurauden, ja esiin nousee elämän syvistä pohjavirroista kumpuava yksinäisyys. 

Vainosen milloin ilkamoivat, milloin melankoliset, mutta aina kummat tarinat luovat omalakisen kolhuisen todellisuutensa, jossa alitajuinen ja pimeä sekoittuu toivoon ja lohtuun. Hän kuvaa ihmisiä, joiden mieltä myllertävät elämän ja kuoleman vietit. Pyristellessään niiden otteessa he kuvittelevat voivansa valita, kummalle puolelle kynnystä jalkansa laskevat.

Jyrki Vainonen on moneen kertaan palkittu ja yli kymmenelle kielelle käännetty kirjailija ja suomentaja. Hänen esikoiskokoelmansa Tutkimusmatkailija ja muita novelleja (1999) palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla, suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi viimeistään romaanillaan Mykkä jumala (2003). Vainonen on julkaissut romaaneja, novelleja, esseitä, satiirin ja kuunnelmia. Yön ja päivän tarinoita on hänen neljäs novellikokoelmansa.

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone