Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 700 grammaa
Isbn: 978-95-1043-735-3
Förlag: WSOY
Kategori:
Romaner Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: november 2018
Uppläsare: Kalle Chydenius
Length: 13 timmar 15 minuter

Ljudbok

700 grammaa

Koskettava, röyhkeä, näkemyksellinen ja hauska romaani perheestä, pituushypystä ja kirjoittamisesta. Romaani kilpailusta ja kohtuuttomista tavoitteista. Tämä on asian vaatimalla vakavuudella kirjoitettu koominen romaani isästä, pojasta ja pituushypystä. Tämä on romaani äidistä, lapsista ja kirjoittamisesta. Poikansa vuoksi isä ponnistaa, ja isänsä vuoksi poika, niin pitkälle kuin suomalainen raskasmielisyys, ruotsalainen kepeys, puolalaiset pillerit ja maailman ainoa hyppylinko heidät paiskaa. Ja vaikka kenttä vaihtuu kellariin, vaikka nousu päättyy putoamiseen, vaikka huoltoasemanmyyjästä tulee menestyskirjailija, kahta Kivet eivät vaihda. Perhettä ja piikkareita. Ne on ommeltu joustomuovista, nahasta, ihosta ja niitä vahvemmista, vihasta ja rakkaudesta.

Tuomas Kyrö (s. 1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Hän on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekä toiminut tv- ja elokuvakäsikirjoittajana ja tv-panelistina. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2020.

Tuomas Kyrön tuotannon pohjavireenä on syvällinen ihmistuntemus ja terävänäköinen yhteiskunnallisuus. Kyrön esikoisromaani Nahkatakki ilmestyi vuonna 2001. Romaani Liitto oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005. Kyrö kirjoitti radiolle viisiminuuttisia tarinoita, joiden päähenkilö jatkoi pohdintojaan vuonna 2010 ilmestyneessä romaanissa Mielensäpahoittaja. Ikonisen jäärän tarina on jatkunut toistakymmentä vuotta niin romaaneissa, teattereissa, televisiosarjassa kuin elokuvissakin.

Vuonna 2023 Tuomas Kyrö kirjoitti oululaislähtöisen sotilaan tarinan Aleksi Suomesta sekä nyrkkeilijä Robert Heleniuksen henkilökuvan Nyrkki.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone