Jump to content
Cover for Tuhotkaa Pariisi!
Isbn: 978-87-1196-195-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: October 2018
Narrator: Jukka Pitkänen
Length: 11 hours 28 minutes

Audiobook

Tuhotkaa Pariisi!

Porta pyörittää radion nappuloita. Hän etsii BBC:tä. Häiriölähettimet tuuttaavat. 

– Ymmärrätte kai, että meiltä lähtee henki, jos jäämme kiinni, Heide varoittaa. 

– Täällä Lontoo, täällä Lontoo, BBC lähettää Ranskaan… Tiedämme, että ranskalainen vastarintaliike kuuntelee suurella mielenkiinnolla… Mutta me tiedämme, että olemme hävinneet sodan. Olemme tienneet sen jo kauan. Kauan ennen kuin poliitikot ymmärsivät sen. Kaveruutemme saa meidät jatkamaan. Olemme olleet sotilaita liian kauan, olemme tottuneet karjuviin komentoihin. Kasarmissa meidän itsenäisyytemme tapettiin. Näkisivätpä he meidät nyt – sotahullut, jotka elävät paraatimarsseista, vaskimusiikista ja liehuvista lipuista. Täällä me makaamme rikkinäisinä, verisinä, pelokkaina petoina. Jokainen hermomme huutaa kauhuissaan kohti taivasta.

Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta, minkä seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Myöhemmin Hasselin tie vei vankileirille, missä hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen. 

Tuhotkaa Pariisi kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917-2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone